Tomatsuppe til de kølige aftener

af | okt 19, 2019 | Alle indlæg, Mad | 0 Kommentarer

Der indgår annonceret indhold og produktanbefalinger fra Vestjyske Delikatesser i denne opskrift.

Der findes bare ikke ret meget som tomatsuppe. Det er nemt at lave. De fleste kan lide det uanset, om de kan lide tomater eller ej. Og så kan du tage børnene med i køkkenet, når denne ret skal laves.

Opskriften, du får her, er lavet af Rikke på redaktionen. Hun laver nemlig en ret fantastisk tomatsuppe. En af de supper, hvor man er usikker på, om man overhovedet kan lave så god en suppe selv. Men ja, det kan man 🙂

Så god køkkenlyst 🙂

Til 4 personer

  • 1,5 kg tomater
  • 1 dåse tomat pasta
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 grøntsagsboullionterninger
  • 200 g. Pikantost
  • 1 tsk. Paprika
  • 1 spsk. Frisk basillikum
  • 1 spsk. Frisk origano
  • Evt. Lidt chili hvis suppen ønskes stærk.

Forberedelse af tomatsuppen

Skær et kryds i bunden af tomaterne og dæk dem med kogende vand i et par minutter.

Herefter kan skindet let pilles af. Skær derefter tomaterne i mindre stykker.

Hak løg og hvidløg i små stykker og snit basillikum og origano.

Tilberedning

Svits løg og hvidløg let i noget olie. Tilføj tomater, basillikum, oregano, tomat pasta, paprika, grøntsagsboullionterninger og evt. Chili.

Bring suppen i kog og lad simre i 1 time. Rør gerne rundt i suppen løbende.

Lad suppen køle lidt af og blend den herefter, så den bliver helt glat.

Bring suppen i kog igen og tilføj pikantost og lad det smelte helt. Smag suppen til med salt.

Kan serveres med en klat flødeskum og bruschetta.

Lidt anbefalinger til produkterne

Der findes mange lækre produkter på markedet, så vi har været i testmode. Så hvis du gerne vil have en super bruschetta, kan du finde en af slagsen her hos Vestjyske Delikatesser.

Hos Vestjyske Delikatesser kan du også få frysetørret tomatflager, der kan bruges som tomatpasta. Det er kun tomatflager og intet andet – hverken tilsætningsstoffer eller e-numre 🙂 Du kan se de frysetørret tomatflager her.