Modellervoks: Spark gang i dine børns kreative evner

af | okt 21, 2019 | Alle indlæg, Børn | 0 Kommentarer

Spark gang i de kreative evner med modellervoks!

Nogle gange kan det være så nemt at give en tablet til dit barn for at få lidt ro, når TV-avisen bare kører derude af, og der findes et hav af gode apps, som dit barn kan have glæde af. Men et super godt alternativ til tablet og Ipad, er modellervoksen. Her er alle muligheder åbne, og kreativiten kan få frit spil, når der skal laves sjove dyr og nye opfindelser. Og det bedste af det hele; Det er ret billigt at komme i gang.

Modellervoks er et kæmpe hit

Modellervoks kan vi nok alle huske fra vores egen barndom, og der er er en grund til, at det stadig er aktuelt den dag i dag. Modellervoks er en piv-hyggelig aktivitet, som ikke kræver det store, og er for børn i alle aldre. Det er derudover også en aktivitet som du selv kan lege med på uden, at det bliver alt for langhåret– win/win! 😉

Fordelen ved den geniale opfindelse er, at du lader dine børn udfordre sig, mens evnen til at genskabe og forme nye figurer udvikler sig.

Hvad med farvestoffer og kemikalier?

Modellervoks er helt ufarligt at lege med, og EU-loven har sikret os, at der ikke må være farlige kemikalier i disse sager. Hvis dit barn ønsker at forevige sit mesterværk, kan du hærde det i ovnen – hér kan det dog være en god idé at være ekstra opmærksom. Selvom der ingen farlige kemikalier er i produktet i blødt format, er det stadig meget vigtigt, at du følger brugsanvisningen. Det ovnhærdende modellervoks kan nemlig afgive en række stoffer ved hærdning i ovn, hvis du ikke følger brugsanvisningen. Disse er ikke farlige, men du opnår bare det bedste resultat, ved at gode det korrekt. Derfor anbefaler en rapport fra Miljøstyrelsen forbrugerne at følge en række råd.

  • Brug ikke varmluftovn til hærdning af modellervoks
  • Overskrid ikke temperaturen på 130° C, der er angivet på pakken
  • Gør ovnen grundigt rent efter du har brugt den til modellervoks.
  • Brug eventuelt en anden ovn, hvis du bagefter skal til at lave mad
  • Vask hænder grundigt efter leg med modellervoks

Modellervoks, der kan bages og vaskes

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men vi må da tilstå, at vi blev ret så glade, da vi opdagede Silly-Doh modellervoks. Det er nemlig sådan, at modellervoksen herfra er godkendt til at blive bagt op til 250 grader. Når det så er bagt, kan det også tåle at komme i opvaskemaskinen.

Silly-Doh er baseret på silikone, og det er faktisk det samme materiale, som sutterne til sutteflasker er lavet af. Derfor giver det også lige pludselig modellervoks en helt ny dimenssion, og måske der kan komme et par ekstra hjemmelavet børnegaver under juletræet i år.

Hvis du har lyst til at se nærmere på Silly-Doh, så kan du besøge dem lige her.

Hvem kan lege med?

Modellervoks anbefales til børn på minimum 5 år.

Mulighederne er mange. Man kan hygge sig med at rulle, trille, forme og udstikke forskellige figurer i både realistiske udseende eller nogle, hvor fantasien får fuldstændig frit løb.

Der findes et hav af figurer, farver og tilbehør til det sjove og spændende univers. Det er en herlig måde at bruge sine kreative evner på, og det er kun fantasien, som sætter grænser.

Vi her fra redaktionen håber, at I har ligeså meget lyst til at hygge med modellervoks og familien, som vi har. Det kan virkelig anbefales (og en anden god ting: aktiviteten kan sluttes af med boller og varmt kakao 😉 )