Jeg ved ikke med dig – men jeg har kun èt liv

af | nov 25, 2019 | Familietiden, Livsstil | 0 Kommentarer

Blogindlæg af Mille Sjøgren fra MilleSpeak og Digitale Normader.

Mille Sjøgren, 43 år, Voiceover-artist i Millespeak, freelancejournalist, podcaster af ‘Den digitale Nomade’ og foredragsholder samt stifer af digital nomad living og forfatter til bogen Digitale Nomader.  Mor til Vigfus på 12 og Elva-Indiana på 10. Gift med videnskabsjournalist Kristian Sjøgren. Mille har været selvstændig/freelancer siden hun blev fyret fra radiostationen The Voice i 2008. Helt af egen fri vilje. Mille har boet fem år i Spanien, hvorfra hun blandt andet har styret sin virksomhed Millespeak fra. Det seneste år har hun backpacket jorden rundt i blandt andet Island, Canada, USA, Costa Rica, Panama, Colombia, Cuba, Mexico, Sydkorea, Japan og Thailand. Hun har skrevet artikler fra det colombianske 

 

Snart åbner hun Free Living, som er for alle os der vil noget andet end 9-17. Du kan hoppe på hendes nyheder her, hvis du vil vide mere om livsstilen. God læselyst!

De seneste 7 år har jeg valgt, at leve og arbejde fra hele Verden af. Jeg har valgt, at jeg godt må vælge det liv, der er godt og sjovt for mig og min familie. ‘Selvfølgelig’ tænker du måske, men helt ærligt, så ser jeg mange mennesker, der ikke vælger det, der gør dem lykkelige og en artikel fra Berlingske i år, underbygger min teori.  Mange vælge mellemtilfredsheden, fordi det er nemt ikke at gøre noget. Men hvorfor egentlig? Måske er vi bange for at mærke den virkelige lykke eller måske er vi bange for at vælge noget fra? 

Jeg har kun et liv, og i det liv vil jeg være grådig og få det mest mulige ud af det. Jeg har nemlig opdaget, at når du handler på dine drømme og lever præcis det liv, som er optimalt for dig, så vågner du op med en følelse af, at du har ramt livet lige i rumpetten. 

For 7 år siden, sad jeg lettere beruset på en trappesten på Østerbro med min mand og tog en eneste beslutning, der har ændret mit liv. Det har ændret den måde, jeg er i verden på, den måde jeg arbejder på og den måde jeg anskuer livet på og ikke mindst mit mindset. 

Det var maj måned i 2012, vi sad ude på vores trappesten og talte om vores livsambitioner, imens vi tyllede rødvin og røg cigaretter, som vi gjorde dengang. Vi var ikke utilfredse med vores liv, men vi manglede mere eventyr end hvad en hverdag med to små børn og en sidelæns modvind og Holger kylling fra Netto kunne give os. Så vi besluttede at tage 10 måneder til Spanien og tage vores arbejde med. 

Her er billeder fra Mille og hendes families tur ud i verdenen. Hvis du vil følge Milles dagligdag, så kan du finde hendes Instagram lige her.

Jeg kan allerede nu afsløre, at det ikke kun blev ikke til 10 måneder, for vi fik smag for den lækre tranquillo livsstil og et liv hvor vi kunne arbejde mindre, tjene nok penge, og have sol, tid og internationale venner som vores hverdag.  Faktisk blev det til 68 måneder, eller sagt på en anden måde det blev til 6 år. Der gik 6 år, før vi igen stod tilbage I københavns lufthavn med backpacken fuld af livsbekræftende oplevelser. Mine unger var pludselig ikke så små mere, og var i mellemtiden blevet 8 og 10 år gamle, og havde rejst igennem 40 lande med en backpack på ryggen sammen med os – deres forældre på slæb.

Min mand og jeg er freelancere. Han er forfatter og videnskabsjournalist og skriver for forskellige Magasiner og forlaget Politiken. Jeg selv er voiceover artist og lægger stemme til blandt andet reklamer, lydbøger og film. Jeg driver også podcasten Den digitale nomade, holder foredrag og driver forretningen digitalnomadliving.dk og så er vi det man populært kalder digitale nomader. 

Vi er ofte blevet skudt i skoene, at vi er heldige, men du ved sikkert lige så godt som jeg, at der sgu ikke er noget, der hedder held. Du kan være heldig, at du vinder i Lotto, men alt andet handler om tilvalg og fravalg. Vi har valgt masser af sjov og vilde eventyr til, men vi har også valgt fast bolig, biler, pension og alt det materielle mange mennesker sværger til, fra.  Du kan blive heldig med vilje, fordi du tager nogle valg. Sådan føler jeg det. Jeg er uddannet folkeskolelærer og min mand er uddannet biolog. Vi kunne godt have haft helt almindelige jobs fra 8-16, hvis det var et vi længes efter eller hvis vi ikke havde taget stilling til det ene liv vi lever. Det var bare ikke det vi drømte om, så vi omskolede os, dygtiggjorde os, tog journalistiske uddannelser som vi vidste, kunne give os et mere frit liv.

I dag har vi nemlig muligheden for at bo, rejse og opleve hele verden, imens vi arbejder og ungerne går i skole online, når vi er på farten.Vi har ofte hyret en lærer fra Spanien, som har undervist dem i det mest nødvendige. Resten har de lært af verden.  Vi har arbejdet langt inde i junglen i Panama, boet sammen med Embera indianerne, kørt gennem Cuba i en gammel Lada, set Island fra en autocamper, været til Bingo i Connecticut, rodeo i Texas og Mardi gras i New Orleans. Vi har trekkede gennem Grand canyon, tabt penge i Vegas. Spist besynderlige ting i Sydkorea, besteget Mayaruiner i Mexico, og lavet hjælpearbejde i Favelaerne i Colombia for bare at nævne nogle af de vilde oplevelser vi har haft de seneste 7 år. Og alt sammen uden at misse en eneste arbejdsdag eller deadline – og ungerne spørger mange? Hvad med ungerne? Ja de har fået tre modersmål i gave, føler sig hjemme de fleste steder i verden om det er i junglen i Costa Rica, Favelaerne i Columbia, deres internationale skole i Spanien eller deres nyfundne skole i Danmark. De er børn af verden.  men den vigtigste lektie lært, har været tiden. Tiden sammen med mine unger, når vi alle var friske. Tiden og alle de oplevelser som vi for evigt har sammen. Det er faktisk det virkelige eventyr.  

Alt sammen fordi vi tog en eneste beslutning om at gøre noget andet, end det vi plejede for mange år siden.