Hvad skal vi lege? Få 10 sjove idéer til familien her

af | okt 21, 2019 | Alle indlæg, Børn | 0 Kommentarer

De fleste forældre har prøvet det. Altså at høre sætningen: “Moar / Faaar! Hvad skal vi lege?” Og ja, det kan da godt være lidt svært at hive nye kaniner op af hatten hele tiden. Men frygt ej – vi har samlet 10 sjove børneaktiviteter til jer her.

Smage-legen

Så skal der smages, gættes og hygges. Denne her leg er for de lidt ældre børn, men små og storesøskende kan sagtens hygge sammen i denne hyggelige leg.

Først skal der findes alle mulige (og umulige) madvarer frem og en masse skeer samt et viskestykke eller stofble, der kan fungere som bind for øjnene.

Og så er det ellers bare i gang. En af deltagerne får bind for øjnene, imens den anden vælger en madvare, som den første skal gætte.

Maling og kreativ værksted

Det er altid hyggeligt – uanset årstiden – når der afholdes kreativ værksted. Og som det angår vejret; Så findes der ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning. Det samme gælder det kreative værksted. Ja, det sviner, men man kommer langt med en dug på bordet, der må smides ud og forklæder.

I vores familier køber vi ofte maling fra CCHobby.dk, og så går vi ellers amok med pensler, maling, palietter og andre sjove kreative påfund. Det bliver sjældent super flot, men det er virkelig hyggeligt og umagen værd, hvad angår indpakning af huset 😉

Bjørnen sover

Bjørnen sover er intet mindre end en genial leg for de mindste, og måske deres storesøskende.
Hvis du ikke kender legen, så får du lige en opsummering her.

Èn person bliver udnævnt til at være bjørn. Denne lægger sig ned på gulvet og sover. Imens går de andre deltagere rundt om bjørnen, imens de synger:
“Bjørnen sover, bjørnen sover i sin lune hule.
Den er ikke farlig, når man blot er varlig. 
Men man kan dog, men man kan dog
aldrig på ham tro.”

Når børnene synger “tro”, vågner bjørnen op til dåd og løber afsted efter børnene. Når et barn er blevet fanget, er det dennes tur til at være bjørn. Legen kan leges af mange, men mor, far og barn kan også få meget sjov ud af denne leg. #moreroftestbjørnenherihuset

Indendørs forhindringsbane

Mange børn elsker at boltre rundt og lege i stuen. Så den mulighed kan du ligeså gribe og indrette stuen til en forhindringsbane med fede udfordringer. 
Madrasser, tæpper, puder, dyner og måske dyrene fra Bobles kan bruges, når den nye adventure park slår dørene op i jeres stue for første gang. Det er en sjov og aktiv måde at være sammen på. Det roder ikke det store, og det er nemt at pakke væk igen, når interessen har røget sig en tur ud på eftermiddagen. 

Kastanjedyr

Efteråret byder jo til denne super hyggelige aktivitet: Kastanjedyr. Og denne aktivitet har den store fordel, at det hele sagtens kan sprede sig ud over et par weekender eller to sammenhængende dage, hvor familien er i fokus.
Vi plejer selv at tage på tur ud til det lokale kastanjetræ, hvor vi samler kastanjer med børnene den ene dag og lader dem tørre natten over.
Dagen efter bliver der hevet tandstikker, limpistol og sjove øjne frem, som bliver sat på kastanjedyrene.

Det kan sagtens udvikle sig til en lille zoologisk have eller en bondegård i løbet af ret kort tid.

Så krydderurter

Selvom efteråret er over os, så kan der heldigvis såes krydderurter indendørs. Karse er rimelig nemt, og det vokser jo heldigvis hurtigt, så de mindste ikke mister tålmodigheden helt.
En lille skål, vat, karsefrø og vand, og så er I egentlig i gang.

Modellervoksen

Modellervoks er altså også noget af det bedre, når der skal hygges. Børnene behøver ikke at være særlig gamle, før de kan give sig i kast med modellervoksen for første gang.
Alt efter barnets alder, kan I kreere forskellige dyr, figurer og bygningskonstruktioner.
Her på redaktionen bruger vi ofte modellervoks fra Silly-Doh.dk, fordi det kan bages, så man kan lave alt fra køleskabsmagnetter til bordskånere og pynt til hjemmet.

De har startpakker, så det er nemt at komme i gang – og det har i hvert fald givet modellervoks en ny betydning hjemme hos Janes familie her fra redaktionen.

Læs vores blogpost om kreative lege med modellervoks her.

Et vaskeægte eventyr

Vi elsker eventyr. Og måske det også gælder for dig og dine børn? 🙂 Vi har en lille leg til jer, der er rigtig hyggelig at bruge en søndag eftermiddag på.

Der skal laves historier og eventyr. Sammen med børnene kan du lave et eventyr, hvor børnene selv er med til at digte historien og spille ind med: “Hvad sker der så nu?” I kan aftale på forhånd, at der skal være nogle forskellige karakterer, såsom en person i nød, en helt, en ond karakter, et fabeldyr osv. Og så går eventyret i gang med: “Der var engang….”
Legen kan laves uden brug af andet end fagter og historier. I kan også lave legen med tegneredskaber og papir, da nogen børn er mere visuelle end andre. 

Denne øvelse er god til at træne børnenes fantasi og evne til at fortælle historie og “være på” overfor andre mennesker. Hjemme hos en af redaktørerne, kommer hendes 3-årige søn ofte og siger: “Der var engang….”, når hun står i køkkenet. Og så går snakken ellers, imens sønnen leger rundt og fortæller, hvad der så sker, hver gang hans mor stiller et nyt spørgsmål til eventyret.

Perler og vinterhygge

Perler er og bliver bare et hit for mange børn, fordi det næsten kan skabe en terapeutisk ro for de fleste børn. Det sker, når de skal koncentrere sig stille og roligt og samtidig være kreative og træne deres finmotorik.

Hvis vi anskuer det fra en lidt hyggeligere vinkel end bare finmotorik og koncentrationsevne, så er perler bare en oplagt mulighed for hygge. Der kan være mange med – det kræver bare mange perleplader.

Udover at det er hyggeligt, så er perleaktiviteten også genial, for den kan tages ud og ind af skabene mange gange. Så selvom I ikke bliver færdig med perlerne i dag, så er det nemt at pakke væk og fortsætte næste weekend.

Bowling for hele familien

Det kan godt være ret omstændigt at skulle have hele familien til at deltage i bowling i den lokale bowlinghal. Og samtidig skal børnene også være lidt store før, de kan entrére den store bowlingbane. Men man kan jo sagtens øve sig derhjemme på parketgulvet! 

Det eneste, det kræver, er 10 halvliters vandflasker med vand eller sand i og en bold. Stil flaskerne op med vand eller sand i ligesom en almindelig bowlingbane, og så er det bare i gang med at sparke eller trille bolden og vælte keglerne ned. Alt efter børnenes alder, kan I lave børnebander af tæpper.

God fornøjelse! Og send gerne billeder eller idéer til os på vores Facebook side, så vi kan inspirere en masse andre familier til hygge og sjov med børnene.