Hvad skal der ske med dit barn, hvis du går bort?

af | okt 9, 2019 | Alle indlæg, Baby, Børn, Familietiden | 0 Kommentarer

Emnet er ikke fantastisk, men alligevel er det relevant, fordi på 2 år havde statsforvaltningen 200 sager, hvor de skulle afgøre, hvad der skal ske med børnene, når en eller begge forældre er gået børn, inden børnene var fyldt 18 år.

Her kan du få lidt mere viden om, hvad mulighederne er for at sikre dine børn bedst muligt. Og ikke mindst hvordan du gør det rent praktisk.

Hvorfor skal man have et børnetestamente?

Det er vigtigt at udarbejde et børnetestamente, så du selv kan tage en beslutning om, hvem der skal tage sig af dit barn, såfremt begge barnets forældre går bort. Et børnetestamente tages i betragtning, når statsforvaltningen skal udpege en værge til dit barn.

Hvad er et børnetestamente?

Et børnetestamente er en juridisk erklæring, hvor du giver din tilkendegivelse over, hvad der skal ske med dit barn og dets fremtid, såfremt barnet pludselig bliver forældreløs. Du kan i børnetestamentet være med til at beslutte hvem, der skal have forældremyndighed over dit barn.

Hvad er risikoen, hvis du ikke har et børnetestamente?

Konsekvenserne uden et børnetestamente kan være store, og der er faktisk ikke ret mange forældre, der får udarbejdet et. Uden et børnetestamente, kan det i nogle tilfælde være op til statsforvaltningen, hvem der skal tage sit af dit barn. Derfor kan du uden et børnetestamente ikke have samme form for indflydelse på dit barns fremtid.

 

Men vi har jo valgt barnets faddere…

At faddere skal tage sig af barnet, er faktisk blot en skrøne. Fadderløftet er altså kun af moralsk betydning. Fadder-aftalen er ikke juridisk bindende, og derfor skal du, for at være sikker på at dine ønsker tages i betragtning, udarbejde et børnetestamente.

Mange vælger barnets bedsteforældre – men det er fuldstændig op til dig, hvem der skal stå øverst på din liste. Ja, du læste rigtigt: det er en god idé at lave en liste – en prioriteret rækkefølge af værger. I det tilfælde sikrer du stadig barnet en god fremtid og opvækst, såfremt din første prioritet af værge ikke længere ønsker, eller ikke længere har mulighed for at tage sig af dit barn.

Findes der en nem og hurtig måde at få børnetestamentet i hånden?

Ja! Mange der selv udarbejder sit børnetestamente, bruger mange unødige timer på det, og risikoen ved at lave det selv er, at det ikke nødvendigvis lever op til de krav, der gør det juridisk gældende.

Derfor er det helt i orden ikke at udarbejde sit børnetestamente selv men i stedet overlade det til en professionel.

Af samme årsag findes der mange løsninger til at få lavet sit børnetestamente. En af landets nemmeste og bedste muligheder finder du gennem Dinarveret.dk. De står alle dage klar til at hjælpe dig med at få dit testamente og alt det juridiske bag på plads.

Det er så nemt, at du blot bestiller testamentet online. Herefter vil du blive ringet op af en juridisk konsulent fra Din Arveret. Inden for 48 timer kan du sidde med dit testamente i hånden. Så simpelt er det nemlig at sikre dit barns fremtid.

Vi her på redaktionen har fået udarbejdet et børnetestamente. Det var super nemt, og vi kan helt klart anbefale det. I samme ombæring fik vi lavet et testamente i alt almindelighed, og det koster kun fra 1.000 kr., så det er til at overskue.