Hjemmebag med dine børn i julen

af | dec 7, 2019 | Alle indlæg | 0 Kommentarer

Julen er den hyggeligste tid på året. Og hvad der automatisk hører sig til julen, er hjemmebag. Familietiden har samlet 4 gode bud på hjemmebag, du nemt kan klare med dine unger, uden at der går ballade i den. 

Pebernødder

Der findes et hav af lækre opskrifter på pebernødder, og de fleste er forholdsvis nemme at forberede. Nu går det altså bare ud på, at få rullet dejen ud i nogle pølser, skåret dem, og få dem rullet til kugler. Det er en super sjov aktivitet for børnene, det er nemt at administrere, og så gør det altså bare heller ikke så meget, hvis de ikke har samme størrelse. Det er jo nærmest en del af charmen.

Vestjyske Delikatesser har lavet et rigtig godt bud på en opskrift, som er et hit hos både børn og forældre. Den er nem at lave, og så smager de fantastisk. Find opskriften her

P-tærter

Nok er det ikke den mest julede form for hjemmebag – men det er et kæmpe hit, og det er sjovt for børnene at lave. Her gør det altså ikke noget at blive lidt fedtet. Her får du lige opskriften – så nemt er det!

Ingredienser: 300g. chokolade, 140g. miniskumfiduser, 200g. peanuts

Fremgangsmåde: Hæld skumfiduser og peanuts i en skål. Smelt chokolade i et vandbad. Hæld chokoladen over skumfiduserne og peanuts og bland det sammen til en masse. Form nu små p-tærter med en ske, læg dem på en bageplade og lad dem køle helt ned i køleskabet til chokoladen er fast.

 Så bliver det næsten ikke nemmere 🙂

 

Hjemmelavet konfekt

Hvis du finder de rette ingredienser, er det kun fantasien, som sætter grænser for ganskaben. Køb mandler, marcipan, nougat, lakridspulver, frysetørrede bær, spiseligt glimmer og meget meget mere.

hellebergskager.dk finder du alt fra frysetørrede hindbær og decomelts i forskellige farver til spiselige guld og sølvflager. Gå på opdagelse, og find de ting, som I vil lege med. Dine børn vil nyde at lege med det, og dine gæster vil elske det kreative konfekt.

Havregrynskugler

Ligesom pebernødder er denne aktivitet et hit. Den kræver ikke det store forarbejde. Der findes et hav af opskrifter, og det gælder bare om at gå på opdagelse. Her kan man også eksperiementere med flere forskellige slags krymmel.

Er man ikke til kokos, kan man benytte chokolade pulver eller farvet krymmel. Vær eventuel lidt vild og giv dine børn alle 3 muligheder. Så bliver det ekstra sjovt 🙂