Grønt til familien på den nemme måde

af | nov 3, 2019 | Børn, Mad | 0 Kommentarer

Vi har fået æren af kvinderne Christina og Tina fra SimpleGreens, der gerne vil inspirere familier til at spise mere grønt i hverdagen. Og her i blogindlægget deler de ud af deres idéer.

Jeg ved ikke med dig, men hjemme hos mig, glemmer vi ofte de grønne sager i en travl hverdag. Derfor prepper vi rigtig meget. Jeg kunne dog godt tænke mig lidt indspark til, hvordan vi får lidt mere varieret grønt ind i vores hverdag, og derfor gav jeg Christina fra SimpleGreens et kald.
Her kan du se lidt af deres råd, som landende på min mail til os.

Snackskål til børnene

Når de små poder skal spise grønt, kan det nogen gange være svært at finde inspiration. Det behøver dog ikke være avanceret, for du kommer langt med en skål med sprød kål, grønt, nødder og sødme fra for eksempel bær eller frugter.

Børn foretrækker for det meste at få tingene adskilt og ikke blandet sammen i en salat –  bare rolig, det ændre sig med tiden. Har du lidt større børn kan du prøve at servere denne Kålsalat ala SimpleGreens med chokolade og chokolade olie

Grønt i ulvetimen

Christina og Tina sendte en mail afsted med lidt gode råd til den berygtede ulvetime. Idéerne har jeg fået lov til at dele med dig her – og du må meget gerne kopiere de idéer, der giver mening hjemme hos dig.

  • Et stort farverigt fad med grønt med eks. Agurk, cherrytomat, gulerød, blomkål, fennikel, farverige kålblade, radiser, bladselleri, rødbede, kålrabi, kinaradise og en lækker grøn dip
  • Lækre hapsere med avocado, tomat og en flot sort lavasalt eller sorte sesamfrø.
  • Rugbrød med pesto, tomat og revet ost, bagt i ovnen til osten er gylden.
  • Har man et rugbrød, der ikke er blevet spist og nu er blevet lidt tørt, kan man gå all in og riste tynde skiver af det som så kan bruges sammen med grøntsagerne i dippen.

Salat til de voksne

Til de voksnes salat kan du bruge kål, grønt, nødder og bær eller frugter – ligesom i børnenes opdelte salat. I stedet for at dele det op, kan du blande det sammen og tilføje en lækker olie med smag.
Det er basis i hverdagen og en stor hjælp til  at få skruet op for det grønne, nemt og enkelt.
Hvis du mangler lidt inspiration til lækre dressinger, så kig med på SimpleGreens hjemmeside her.

Jeg håber, at du får brugt rådene i din hverdag og familie. Her i hjemmet vil vi i hvert fald til at lave ulvesnacks og spise flere nødder. 
Og skriv gerne til os på info@familietiden.dk, hvis du selv har nogle idéer, som du gerne vil dele med andre familier.

De bedste hilsner
Jane