Gode sko til hypermobile børn

af | nov 17, 2019 | Baby, Børn | 0 Kommentarer

Annoncrelateret indhold

Har du et barn, der har hypermobile fødder, ben eller hofter, så er gode sko vigtige. Men hvordan finder du det rigtige fodtøj til hypermobile børn? Her har vi samlet 3 tips til dig – og en lille anbefaling til en god webshop, der altid giver god rådgivning.

Jane Vennersdorf, der er redaktør her på Familietiden, har selv en dreng, der er hypermobil. Der gik lang tid, før han gik. Alle mennesker havde en mening om, hvorfor han ikke gik. Men efter en konsultation hos en børnemotorisk konsulent, blev der fundet frem til, at sønnen har hypermobile led i fødder, ankler og hofter. Derfor blev det rigtige fodtøj et must – og efter en kort telefonsamtale med Malene fra Godesko.dk, blev de første sko med ekstra støtte sendt afsted til familien.

Gik fra at kravle til at løbe

Derefter gik det stærkt. Efter blot en uge med skoene med det ekstra støtte, gik sønnen nu rundt og begyndte at løbe. Janes dreng var 1,5 år, da de fandt frem til den børnemotoriske konsulent og Godesko.dk.
Hvis du også har et barn, der er hypermobil eller lavtonisk, kender du måske alle de spørgsmål, der følger med. “Hvorfor går han ikke endnu?” “Hvorfor bliver hun så hurtigt træt?” “Er der noget galt med hende?” De spørgsmål var Jane og hendes mand også vant til at besvare. Og ikke mindst høre om alle teorierne, der fulgte med.

Derfor vakte det også stor glæde i det lille hjem, da sønnen rejste sig op og kig kort efter. Familien havde prøvet med andre almindelige sko efter anbefaling fra anden fagpersonel, men han ville bare ikke. Han trådte ud i skoene og stod ikke stabilt. Og så græd han meget over smerter. “I den periode var det frygteligt, at man ikke kunne hjælpe ham,” fortæller Jane og fortsætter: “Han ville bare så gerne gøre som de andre, men benene og specielt fødderne gav bare efter. Og derfor var det også en stor dag for min søn, da han kunne følge med de andre i dagplejen og legestuen – også uden at han skulle få ondt pga. det.”

 

Dagligdagen i dag med hypermobile led

I dag er Janes søn 3 år, og han spurter afsted. Han går faktisk sjældent, da livet helst skal opleves i fuld løb. Og han løber meget. Derfor har familien også valgt at kun benytte sko fra Godesko.dk. Indenfor i legestuen, og når han skal løbe meget, bruger han fx sandaler med ekstra støtte. Alt udendørs fodtøj er også fra Gode Sko, og så har Jane og hendes mand valgt at begrænse brugen af gummistøvler, da deres søn får tydeligt ondt, hvis han går i fodtøj for længe, der ikke giver ordentligt støtte. Her kan 30 minutter i gummistøvler være mere end rigelig tid.

Hvis han en aften løber meget rundt uden sko, har han også ondt i fødder og knæer dagen efter, så skoene bliver flittigt brugt. I samråd med Malene, der har Gode Sko, fandt Jane ret hurtigt ud af, at det er ikke mængden af skoene, der gør forskellen. Derimod er det kvaliteten af sko. Derfor har Janes søn heller ikke et stort udvalg af sko. Men han har gode sko, der støtter ham på alle hans eventyr ud i verdenen.

Så fortvivl ej, hvis dit barn er hypermobilt. Ordentligt fodtøj og specialiseret vejledning gør en verden til forskel – og det er bestemt pengene værd kontra smerter og frustrationer for de små skønne unger.

Hvis du vil læse mere om Godesko.dk og se deres udvalg af lækkert specialfodtøj, så kan du læse meget mere om dem her.

God løbelyst til jeres familie 🙂