Efterårets vinder: Jordskokkesuppe

af | okt 20, 2019 | Alle indlæg, Mad | 0 Kommentarer

Der indgår annonceret indhold og produktanbefalinger fra Vestjyske Delikatesser i denne opskrift.

Vi har været i køkkenet og lavet nye opskrifter klar til dig på lækre retter til efteråret. Og vi starter ud med den lækre cremet suppe lavet på jordskokker, kartofler og fløde.

Til 4 personer

  • 2 løg eller løggradulat
  • 2 fed hvidløg
  • 600 gram jordskokker
  • 600 gram kartofler
  • 300 gram blandet bønner
  • 1 gul peber
  • 25 gram smør
  • 2 kyllingeboullionterninger
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 1 tsk. muskatnød
  • Lidt salt og peber
  • Røget bacon

Forberedelse af jordskokkesuppen

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem derefter i små tern, så det går lidt hurtigere med kogningen.

Snit peberfrugten, hvidløg og løg, hvis du ikke bruger gradulat og tørret hvidløg.

Skær bacon i skiver, hvis du køber en helt røget bacon. Det kan virkelig anbefales, for så vælger du for det første selv skivernes tykkelse, og det smager helt fantastisk.

Tilberedning

Start ud med at smelte smørret i gryden, inden du svitser hvidløg og løg. Derefter tilsætter du kartofler og jordskokkerne og lader disse koge møre, inden du tilføjer peberfrugten og bønnerne. Når grøntsagerne er kogt møre, så kan du komme kyllingeboullionterningerne i.

Bring suppen i kog og lad simre i 15-20 minutter, imens du rører rundt løbende. Derefter hælder du madlavningsfløden ind og lader suppen stå og koge lidt ind sammen med muskatnød, salt og peber.

Herefter lader du suppen køle af, hvorefter du blender den og hælder den tilbage i gryden. Kog derefter suppen op igen og tilfør mere væde, hvis suppen er for tung.

Samtidig steger du bacon i hele skiver, så du bevarer saften og smagen. Væden fra baconet kan du sagtens putte i suppen. Det giver kun en bedre smag 😉

Til sidst serveres suppen med baconstykker.