Barnevognstræning i fri natur

Barnevognstræning er et nyt sjovt initiativ skabt af Rikke Mejlhede fra Gribskov Kommune i Nordsjælland. Rikke er mor til tre dejlige børn i aldrene 11, 8 og 1,5. Hun er sygeplejerske og sundhedsrådgiver – og det er netop hendes fokus på sundhed, som kickstartede filosofien bag et friskere koncept indenfor mødregruppeaktivitet.

Ideen bag ‘barnevognstræning’ opstod, da Rikke selv var på barsel. “Jeg manglede et tilbud, der ikke handlede om at spise kage – hvilket man jo ofte gør i diverse mødregrupper, babybio mm. Jeg havde brug for et tilbud, der kunne give mig noget andet også, da alt andet i barslen jo mest handler om baby.” Kombinationen af frisk luft, raske ture i fri natur og at få blodomløbet i gang ved hjælp af fysisk træning udendørs, var præcis hvad Rikke selv manglede. “Jeg havde dog ikke tiden til at iværksætte det hele under min barsel, så da jeg i foråret blev selvstændig med eget firma som privat sygeplejerske, tænkte jeg ‘her er muligheden’ og barnevognstræning.dk opstod.”

Sundhed for mor og far

I tiden efter en fødsel ligger der hos mange kvinder et ønske om at få kroppen tilbage i form. Det kan føles uoverskueligt at skulle ud at løbe eller gå til fitness, når man har en lille baby på armen. Dette bakker en af barnevognsgængerne op omkring; “Jeg selv er hårdt ramt fysisk efter, at jeg fik akut kejsersnit for et år siden. Men på de her hold kan jeg tage det i mit eget tempo og stadig få sved på panden,” siger Anja, som er mor til Viktor.

Samtidig er barnevognstræning en måde at mødes og være sammen på med en gruppe mennesker, som forstår hvad det betyder, at baby er med; “Jeg synes, at det er en fantastisk måde at komme i gang på og samtidig kunne snakke med andre mødre om alt hvad hverdagen indeholder,” siger Anja. Barnevognstræningen er et fællesskab, og der er plads til både mor og far. “Her bliver der grint sammen samtidig med, at vi også nyder de grønne omgivelser, som også har en positiv indvirkning på vores humør,” indskyder Rikke. 

Så hvad er barnevognstræning egentlig?

Rikke forsikrer, at det ikke som sådan er barnevognen, der er i fokus. “Man kan også sagtens deltage med klapvogn, vikle eller slynge” siger hun. “Barnevognstræning er et alternativ til babybio, babysalmesang, babyzumba, rytmik eller babysvømning, hvor frisk luft, motion og forældrenes sundhed er i fokus. Vi går i et dejligt raskt tempo, stopper udvalgte steder og laver styrketræning, smidighedsøvelser og mindfulness. Vi bruger naturens redskaber, som en del af træningen undervejs. Det er super sjovt,” fortæller hun.

Vil du også gå til barnevognstræning?

Så skal du være bosat i Gribskov Kommune; “Jeg håber, der er flere som kunne have lyst til komme ud og nyde Gribskovs natur sammen med os,” siger Anja – og dette har Rikke allerede tænkt på. “Lige nu er der kun hold i Gribskov Kommune, men tanken er at udvide til andre områder på sigt,” siger hun og fortsætter: “Aktuelt kører der tre hold om ugen. Vi slutter træningen af med frugt & vand”.

Drømmer du om at komme med på et barnevognstræningshold? Så kan du finde mere information og kontaktoplysninger på www.barnevognstræning.dk