Babymassage og leg – en vej til læring og tilknytning

af | okt 17, 2019 | Alle indlæg, Baby, Familietiden | 0 Kommentarer

I samarbejde med Stefanie Vinther fra Babymassage og Leg sætter vi hos Familietiden fokus på hygge, nærvær og gode oplevelser sammen i familien – uanset børnenes alder. Dog kan det godt være, at din 26-årige søn ikke lige er med på den, men de mindste børn vil elske det.

Babymassage

Mange babyer elsker at få masser af nærvær fra mor og far. Og med denne enkelte øvelse fra Stefanie Vinther, er det super let at komme i gang.

Du starter med at lægge hånden blidt om din babys arm og giver armen et lille klem/kram. Bare det, der svarer til et fast håndtryk. Derefter lader du dine hænder glide ned mod barnets hånd, hvor du holder trykket få sekunder.

Øvelsen her kan gøres over hele barnets krop, og det hjælper rigtig mange børn til at slappe af og blive beroliget, fordi de mærker sig selv. De får desuden en øget bevidsthed om deres krop.
Du kan både gøre dette udenpå barnets tøj eller uden tøj.

Babygyngen, der styrker babyens motorik

Det eneste, denne øvelse kræver, er et dynebetræk eller et tæppe og 2 voksne. Du lægger blot din baby i midten på tæppet, og så tager I hver især fat i to hjørner og løfter tæppet op. De første gange er det en god idé at gynge barnet stille og roligt frem og tilbage. Men på længere sigt, kan dette gøres hurtigere for at styrke balanceevnen og motorikken.

Her skal I kun være opmærksom på, at så længe barnet er glad og smiler, så kan I sagtens forsætte lidt tid. Men det er vigtigt, at barnet får en god oplevelse med gyngeturene,  så bare start stille og roligt ud.

 

Massage for store børn

Massagen for de store børn er en sikker vinder. Specielt hvis de er ligeså glade for pizza, som vi på redaktionen er. Stefanie Vinther har lavet en sjov pizza-massage-øvelse, som I kan bruge derhjemme.

Først lægger barnet sig ned på enten maven eller ryggen – og øvelsen kan både laves afklædt eller påklædt. Og så går pizzaproduktionen i gang. Først fordeler du pizzadejen på barnets mave eller ryg med dine hænder. Derefter kan du spørge barnet, hvad denne gerne vil have på pizzaen.

Det kan være tomatsovs, hakket løg, kød, ananas, ost og så videre. Du kan så fordele tomatsovsen i lange runde strøg på ryggen eller maven. Det hakkede løg kan være en blid hakken med ydersiden af hånden. Kun fantasien sætter grænser her – så bare lad barnet komme med idéer til indholdet på jeres ”pizza”.
Du kan for eksempel veksle mellem følgende; lette og hårdere tryk, ”splat” noget ud, ”smøre” noget ud på barnet.

Denne massageleg kan give et skønt nærvær og være en beroligende effekt på både barn og forældre. Og mon ikke, at det kan kaste nogen gode grin og dejlige stunder af sig som familie? 😊

Motorik, hold og leg – vil du have mere inspiration?

Hvis du elsker at lege med dine børn ligeså højt som os andre, så kan vi virkelig anbefale dig at smutte forbi Stefanievinther.dk og få en masse inspiration. Stefanie underviser blandt andet også i Tryk og Glad konceptet, og så laver hun workshops og undervisning for forældre i Århus Kommune.

Vi håber, at I får nogle gode stunder derhjemme med massage og hygge. God arbejdslyst.